Dossier 2: Zo Win Je De Verkiezingen

10/09/18 om 11:28 - Bijgewerkt om 11:47

Wat zijn de wondermiddelen van de lokale politicus om de verkiezingen te winnen? Huisbezoeken? Trakteren? Recepties afschuimen? En hoe belangrijk is een voorakkoord? Wie doet er aan mee en waarom?

Dossier 2: Zo Win Je De Verkiezingen

Krant Van West-Vlaanderen peilde bij 80 lokale politici naar de manier waarop ze naar de kiezer trekken. Wat zijn de wondermiddelen om de verkiezingen te winnen?

Een buitenbeetje in het land van de sjerps: "Naar recepties ga ik niet graag. Huisbezoeken: doe ik niet." En toch al twee legislaturen lang burgemeester... Kurt Vanryckeghem van Waregem doet een boekje open over zijn campagne.

En hoe zit het met de voorakkoorden? Politici leggen hun kaarten op tafel: "Hoeveel burgemeesterssjerps we willen halen met voorakkoorden? Zoveel mogelijk!"

Lees er alles over in ons politiek dossier 'Zo Win Je De Verkiezingen', het tweede deel in onze reeks '8x8': online kan je de artikels hier lezen of je bladert door het dossier in de digitale krant.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!