Dirk De fauw gaat 100% voor Brugge

23/10/17 om 12:12 - Bijgewerkt om 20:16

Lijsttrekker Dirk De fauw (CD&V) trekt naar de Brugse gemeenteraadsverkiezingen met dezelfde slogan als zijn christendemocratische voorganger Patrick Moenaert : "100% voor Brugge". Een duidelijke steek naar huidig burgemeester Renaat Landuyt, die ook als Vlaams parlementslid zetelt en zijn aanwezigheid in Brussel vurig verdedigt.

Dirk De fauw gaat 100% voor Brugge

© Benny Proot

Dirk De fauw heeft een duidelijke ambitie : "CD&V moet opnieuw de grootste partij in Brugge worden en dus de burgemeester leveren." Hij ontkent resoluut dat er een voorakkoord is met SP.A en open VLD om vanaf 2019 Brugge samen te besturen : "Na de verkiezingen zijn wij bereid om met alle partijen te praten, met uitzondering van het Vlaams Belang."

CD&V Brugge wil die ambitie waarmaken met een vernieuwde en verjongde ploeg zonder 'overlopers'. Wel met alvast zeven nieuwkomers. Opvallend dat een aantal nieuwe boegbeelden van de partij bovenaan staan, terwijl achteraan ervaren politici met lange anciënniteit die niet de intentie hebben om absoluut de hele legislatuur af te werken.

Haasje over

Personeelsschepen Minou Esquenet krijgt de tweede plaats op de lijst en wipt over schepen voor lokale economie Hilde Decleer, die zakt naar de vijfde plaats. Schepen van ruimtelijker ordening Franky Demon staat op drie, jongerenkandidaat Pieter Marechal op vier. Hij neemt de plaats in van uittredend schepen Boudewijn Laloo, die niet meer zal deelnemen aan de verkiezingen. Plaats nummer zes is nog niet ingevuld, maar zal toegewezen worden aan een nieuwkomer.

Alexander Devos prijkt op zeven, schepen voor burgerlijke stand Martien Matthys op acht. Het Zeebrugse gemeenteraadslid Ingrid Vandamme - op negen - wordt gevolgd door drie nieuwkomers : Joannes Logghe (diensthoofd bij Kazou, de jeugddienst van de CM), een nog aan te duiden nieuwe vrouw en op twaalf Karel Scherpereel (directeur van basisschool OLVA De Meersen in Assebroek).

Lijstduwer

Niels Vermeulen, voorzitter van Jong CD&V), mag plaats 17 innemen : dat is het hoogste kotje van de rechterkolom op de lijst. De lijst wordt geduwd door notaris Wouter Bossuyt : hij was in een vorig leven al Brugs gemeenteraadslid, maar verhuisde naar Damme. Nu woont hij opnieuw in Brugge en hoopt opnieuw actief te kunnen deelnemen aan de lokale politiek. Op plaats 46 staat voormalig schepen Jos Demarest.

Lees hier meer info over de KW Extra Verkiezingskrant.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!