Dirk De fauw en Pablo Annys worden mandatenkoningen

11/01/19 om 10:45 - Bijgewerkt om 10:44

Tijdens de gemeenteraad van komende dinsdag moeten de politieke partijen de 180 bestuursmandaten in 60 verenigingen en intercommunales onder elkaar verdelen. De meeste en zwaarst wegende voorzittersmandaten gaan naar Dirk De fauw (CD&V) en Pablo Annys (SP.A), al horen die traditioneel bij hun functie van burgemeester en schepen van Sociale zaken.

De hoofdbrok van de gemeenteraadszitting van dinsdag 15 januari is gewijd aan de toewijziging van ongeveer 180 bestuursmandaten in 60 verenigingen en intercommunales aan de 47 gemeenteraadsleden. Dat zijn er sinds de invoering van de nieuwe gemeentewet een pak minder dan vroeger, omdat er in het verleden nogal wat kritiek kwam op een aantal lucratieve postjes bij intercommunales. Enkele verenigingen, zoals Imewo en TMWV, hebben het aantal bestuursmandaten drastisch beperkt. Nieuw is dat de gemeenteraadsleden nu ook bevoegd zijn voor de sociale materies en zij hun vertegenwoordigers zullen aanduiden in de tien verenigingen die gelinkt waren met het vroegere OCMW.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!