Dinsdagavond pas beslissing over burgemeester Houthulst

Lijsttrekker Ann Vansteenkiste. © (Foto TG)
Redactie KW

CD&V Plus behaalde de absolute meerderheid in Houthulst, maar zowel Joris Hindryckx als Jeroen Vandromme behaalden meer voorkeursstemmen dan lijsttrekker en burgemeester Ann Vansteenkiste.

CD&V Plus behaalde een klinkende verkiezingsoverwinning zondag. De partij van burgemeester Ann Vansteenkiste behaalde met 13 op 21 zetels niet alleen de absolute meerderheid, maar ook twee zetels meer dan zes jaar geleden. Toch hijst de partij alsnog SP.A mee aan boord van de coalitie. De partij zat de vorige legislatuur ook in de coalitie met CD&V en zal een schepenpostje krijgen.

Toch is het nog onduidelijk wie er nu burgemeester wordt want op de lijst van CD&V behalen twee schepenen – Joris Hindryckx (1.628) en Jeroen (1.618) – respectievelijk van op de tweede en derde plaats meer voorkeursstemmen dan burgemeester en lijsttrekker Ann Vansteenkiste (1.327 voorkeursstemmen).

“We hebben heel de voormiddag samen gezeten om de verkiezingsuitslag te interpreteren en te bekijken hoe we het best gehoor kunnen geven aan het signaal van de kiezer”, zegt schepen Jeroen Vandromme. “We zijn heel dicht bij een oplossing, het gaat enkel nog om punten en komma’s. Morgenavond na de gemeenteraad zullen we met twee voorstellen naar het partijbestuur gaan, waar dan de knoop zal doorgehakt worden.”

(TG)