Dertig bezwaren tegen plannen om bomen te kappen aan ACV-site

Philippe Verhaest

De geplande boomkap aan de ACV-site in de Henri Horriestraat beroert de gemoederen. “De 17 huidige bomen zouden vervangen worden door slechts vier nieuwe exemplaren”, zegt Lieve Lombaert (N-VA).

Om de ACV-kantoren in de Henri Horriestraat uit te breiden, zou niet alleen het leegstaand café De Nieuwe Gilde gesloopt worden, maar moeten er ook 17 oude bomen gekapt worden. “In plaats daarvan zouden vier nieuwe exemplaren aangeplant worden, maar dat is veel te weinig”, vindt Lieve Lombaert (N-VA). “De groenbeleving in onze stad kan en moet beter zijn. Er is immers een gebrek aan groen in Roeselare en zeker aan bomen die tijdens de zomermaanden voor de nodige verkoeling kunnen zorgen.”

Schepen Nathalie Muylle (CD&V): “Het openbaar onderzoek is ondertussen afgesloten. Er zijn dertig bezwaren ingediend. Die handelen om privacy en het kappen van de bomen. De dienst stedenbouw is nu adviezen aan het opvragen bij onze interne diensten en het schepencollege zal ten laatste 25 maart een beslissing nemen, al zal dat al eind februari gebeuren. We hebben al contacten gehad met de bouwheer en onze bezorgdheid over het aanwezige groen overgemaakt. We moeten jammer genoeg vaststellen dat het uiteindelijke dossier daar geen rekening mee gehouden heeft.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier