De grootste realisatie: de halvering van de schuld, maar niemand die dat ziet

30/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 08:12

Het is moeilijk om een overzicht te maken van de al dan niet gerealiseerde beloftes. Door de simpele reden dat bij de start van de nieuwe legislatuur de kartels N-VA&Open VLD en SP.A-Groen geen ondertekend bestuursakkoord hadden. Er werd altijd verwezen naar het meerjarenplan, maar dat is vooral veel gecijfer en weinig concrete beleidsinfo. Maar toch.

Dé pluim op de hoed van de meerderheid is ongetwijfeld de aangehouden inspanningen om de stadsschuld gevoelig terug te dringen en de financiën weer op orde te brengen. Dat was ook broodnodig. Door de vele investeringen in de vorige legislaturen - onder meer de vernieuwing van het historisch hart en niet in het minst de bouw van een nieuwe sporthal - stond de stadskas haast op droog zaad. Niet dat het spaarpotje was opgesoupeerd, maar er was dringend nood aan een financieel plan om de stad niet in een diepe, financiële put te duwen. Daarin slaagde deze meerderheid met glans. Het financieel op orde brengen van de financiën is niet zichtbaar of tastbaar, wat qua visibiliteit weinig voordeel oplevert. Maar de groene cijfers zijn er wel.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!