De familie Allijns: zo vader, zo zoon

06/07/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 12:17

Acht jaar was Wouter Allijns, nu 37, toen zijn vader Joseph (62) in 1989 in de broeierige Menense politiek stapte. Vandaag is Wouter zelf fractieleider voor Open VLD in de Kortrijkse gemeenteraad. "Politiek is een verslaving", klinkt het.

Advocaat Joseph Allijns, bij het grote publiek bekend als voorzitter van KV Kortrijk en lid van de raad van bestuur van de voetbalbond, was in de Menense politiek actief tussen 1989 en 2008. Hij begon er zijn carrière bij de Volksunie maar stapte na het uiteenspatten van die partij over naar de liberalen. Voor de VLD bekleedde hij tussen 1997 en 2006 een schepenambt. In 2008 verliet hij het Menense politieke toneel. Even flirtte hij met de Kortrijkse politiek, toen de N-VA hem in 2012 opvrijde met het lijsttrekkerschap maar die kelk liet Joseph Allijns uiteindelijk toch aan zich voorbijgaan. Zoon Wouter belandde dat jaar wel in de gemeenteraad in Kortrijk, voor de liberalen. "Eng...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!