De eerste gemeenteraadszitting in Meulebeke zal nog lange tijd blijven nazinderen

Dirk Verwilst Lijst Burgemeester. © LB
Redactie KW

Onenigheid troef binnen de Lijst van de Burgemeester waar de VRIJ-leden samen met ex-schepen Nele Gelaude op enkele belangrijke agendapunten tegen stemden en zo de belastingsverhoging en het meerjarenplan naar de prullenmand verwezen.

De bedoeling was dat de aangekondigde verhoging van de opcentiemen (van 1039 naar 1089) en de personenbelasting (van 7% naar 7,5%) meerderheid tegen oppositie goedgekeurd werd. Het draaide anders uit. De vier leden van de kartelvormende partij VRIJ (Lieve Germonprez, Bert Verdru, Peter D’Haeyere en Mouna Belkadi) en Nele Gelaude (cd&v), allen aangesloten bij de Lijst van de Burgemeester, stemden tegen zodat de voorstellen met 9 ja- en 12 nee – stemmen, verworpen werden. Hoofdreden tot de tegenstemmen zijn te zoeken in de onvoldoende motivering tot belastingsverhoging.

Benedikt Van Staen, fractieleider N-Va en Rik Priem, fractieleider Zorgsaam, vinden de neen-stemmen van de vijf gemeenteraadsleden van de Lijst van de Burgemeester een bewijs van politieke moed.

Burgemeester Verwilst heeft het over woordbreuk, maar wil zeker nog geen bruggen opblazen.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier