Daphné Dumery pas officieel burgemeester Blankenberge na installatie gemeenteraad

Redactie KW

De nieuwe burgemeester van Blankenberge, Daphné Dumery (N-VA), wil pas haar eed bij de provinciegouverneur afleggen als de gemeenteraad geïnstalleerd is. Ze doet dat omwille van persoonlijke redenen, zegt ze zelf.

Een vreemde situatie in Blankenberge. Daphné Dumery is de laatste West-Vlaamse burgemeester die nog de eed moet gaan afleggen bij provinciegouverneur Carl Decaluwé, maar voorlopig is nog niet geweten wanneer ze dat zal doen. De gouverneur heeft ook de voordrachtsakte niet ontvangen.

Er gaan geruchten de ronde dat er een tweede voordrachtsakte in omloop is, die al enkele jaren oud is. Die akte werd opgesteld toen sp.a gewipt en ingeruild werd voor N-VA. Die zou ook al getekend zijn geweest door de N-VA-leden, waardoor Dumery nu aan te weinig handtekeningen komt. Wie toen tekende, mag namelijk geen andere akte tekenen.

“Klinkklare onzin. De akte ligt hier gewoon naast me“, aldus Dumery. “Ik wacht eerst de installatie af van de gemeenteraad. Dat is ongebruikelijk, maar dat kan”, meent Dumery. Waarom ze die beslissing neemt, is onduidelijk. “Ik heb daar mijn redenen voor. Het is een persoonlijke keuze“, besluit de burgemeester in spe. Voorlopig blijft Ivan De Clerck (Open Vld) burgemeester. Dumery wordt pas burgemeester na de eedaflegging bij de gouverneur.

(BELGA)