Dan toch geen stembussen in Meense woonzorgcentra

09/03/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 08/03/18 om 14:05

Tegen het advies van de ouderenraad en het VVSG in, heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om geen stembureaus in te richten in woonzorgcentra tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daartoe haalt het een aantal praktische argumenten aan. Drogredenen, vindt Jean-Marie Lambrecht, het is hen enkel te doen om de volmachten van de rusthuisbewoners.

Heel wat steden en gemeenten zijn op de aanbevelingen van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) ingegaan om stemlokalen in rusthuizen in te richten. Jean-Marie Lambrecht van seniorenvereniging S-Plus Lauwe vindt de beslissing van de stad Menen om dat niet te doen, dan ook een kaakslag voor de rusthuisbewoners. "Ook de Ouderenadviesraad van stad Menen, die alle erkende seniorenverenigingen vertegenwoordigt, bracht hier ruim een half jaar geleden unaniem gunstig advies over uit. Daarop kregen we geen standpunt, ook niet de weigering van het schepencollege. En nu ver...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!