Chris Dumoulin is de nieuwe medewerker van Francesco Vanderjeugd

Chris en Francesco in het parlement: "Het is een pluspunt dat hij Stadenaar is." © (Foto JCR)
Redactie KW

Chris Dumoulin wordt de nieuwe parlementair medewerker van burgemeester en Vlaams parlementslid Francesco Vanderjeugd (Open VLD). Hij vervangt vanaf half april Leendert Van Hulle.

“Ik werk al met Leendert samen vanaf het moment dat ik in 2014 tot Vlaams parlementslid verkozen werd”, vertelt Francesco Vanderjeugd.

“Leendert liet me een aantal maanden geleden weten dat hij iets anders wilde doen. Daarop plaatste ik half november een vacature op mijn Facebookpagina.”

Nieuwe uitdaging

“Ik merkte bewuste vacature op en vond mezelf terug in het gezochte profiel”, pikt Chris Dumoulin in. “Het was uiteindelijk mijn vriendin Veerle die me het laatste duwtje gaf om te solliciteren. Ze vond de vacature op mijn lijf geschreven.”

Chris (50) werkte 29 jaar voor Roularta en heeft nooit een andere werkgever gehad. “Meteen na mijn legerdienst kon ik bij Roularta aan de slag”, vertelt Chris. “Ik werkte er al die tijd als pagina- en publiciteitsopmaker. Daarnaast was ik gedurende een zestal jaar ook freelance medewerker voor Krant van West-Vlaanderen – De Weekbode in Staden.”

“Na al die tijd bij Roularta was ik eigenlijk toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben altijd graag bezig geweest met tekst en woord. Iets wat ook veel aan bod zal komen in mijn nieuwe job.”

“Als het risico echt te groot was geweest dan zou ik de stap niet gezet hebben”

“Als je zo’n vacature ziet passeren en daarenboven ook kan werken voor iemand voor wie je graag zou willen werken, dan mag je die kans niet laten liggen. Bovendien ben ik ook al vijftig. Dan moet je ook geen vijf jaar meer wachten als dergelijke kans zich voordoet. Het was nu of nooit meer.”

“Mijn carrièreswitch is eigenlijk een weloverwogen risico”, gaat Chris verder. “Er komen voor Francesco twee belangrijke jaren aan met de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar en de parlementsverkiezingen volgend jaar. De kans bestaat uiteraard dat Francesco in 2019 niet meer verkozen wordt waardoor ik ook naar een andere job zou moeten uitkijken, maar ik ben er van overtuigd dat het verhaal van Francesco in Brussel nog niet ten einde is. Als het risico echt te groot was geweest dan zou ik de stap niet gezet hebben.”

Chris krijgt volgens Francesco als parlementair medewerker een heel divers takenpakket. “Dat gaat over persberichten opmaken over agendabeheer tot me vergezellen ‘in het veld’ bij bezoeken en het verzorgen van mijn communicatie en dat zowel online als offline”, legt Francesco uit.

“Voor de vacature had ik ook geen diplomavereisten vermeld. Ik heb immers zelf geen diploma en wilde uitgaan van het principe ‘practice what you preach’. Iedereen kon dus in principe solliciteren. Ik heb uit de diverse sollicitaties voor Chris gekozen omdat ik het straf vond dat hij op zijn vijftigste en na 29 jaar Roularta alsnog een carrièreswitch wilde maken. Echt chapeau voor Chris omdat hij de sprong durfde wagen.”

Een voorbeeld

“Er solliciteerden zeker jongere mensen voor de job die ongetwijfeld beter overweg kunnen met sociale media. Dat zijn dingen die evenwel geleerd moeten worden en Chris staat daar zeker voor open. Eigenlijk is hij dus een beetje een voorbeeld.”

“Bovendien kende ik Chris ook. Hij interviewde me tweemaal en dat was telkens een vlotte en aangename samenwerking. Dat hij ook Stadenaar is, was een pluspunt, maar was zeker niet de belangrijkste factor.”

Chris Dumoulin start normaal half april bij Francesco. “23 maart wordt mijn laatste werkdag bij Roularta”, geeft Chris mee. Ook huidig medewerker Leendert Van Hulle blijft nog een tijdje in dienst waardoor hij Chris al een en ander kan bijbrengen.

Chris mocht op woensdag 10 januari al even proeven van zijn nieuwe job. Hij mocht de commissie landbouw meevolgen waarin Francesco zetelt en kon ook de plenaire vergadering bijwonen.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier