Chris Beyaert komt op met nieuwe partij @VV&C in Ingelmunster

Chris Beyaert toont het logo van zijn nieuwe partij @VV&C. (Foto FODI) © (Foto FODI)
Redactie KW

Via een mail nam Chris Beyaert ontslag uit het bestuur van de plaatselijke N-VA. Nog geen maand later besloot hij met een nieuwe partij te starten. Zijn nieuw geesteskind heet @VV&C of Vrij, Vlaams & Creatief.

Het zag ernaar uit dat er maar drie lijsten op het verkiezingsformulier voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zouden prijken. Naast de coalitie van De Brug/N-VA & Open VLD, SP.A en CD&V komt daar nu onverwacht een vierde lijst bij, namelijk @VV&C. Op een kleine vijf maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen besloot Chris Beyaert een poging te ondernemen om met een nieuwe lijst uit te pakken. “Ik ben geschrokken van de vele reacties die ik kreeg nadat ik ontslag nam bij N-VA, zelfs van personen van de huidige meerderheid.”

“Dat zette mij aan het denken: ga ik nu definitief stoppen met politiek of wil ik nog iets betekenen voor de dorpsgenoten? Ik ben 60 jaar, het is nu dat ik het moet doen, niet binnen zes jaar. Ik hoor ook veel ongenoegen over de huidige meerderheid. Op Facebook van bepaalde politici lijkt alles rozengeur en maneschijn, maar niet enkel Facebook en feestjes tellen, ook het beleid is belangrijk”, benadrukt Chris uit de Kortrijkstraat. Hij is getrouwd met Joke, vader van drie kinderen (Wouter, Nathalie en Thomas) en opa van vijf kleinkinderen.

Vrij, Vlaams, Creatief

Chris wil ook eens polsen hoe de bevolking op een nieuwe lijst reageert. Zien ze een nieuwe lijst zitten? Willen er zich nog Vlaamsgezinden of onafhankelijken aansluiten? “Voorlopig sta ik alleen op de lijst. Pas vanaf vandaag begin ik officieel met de uitbouw van @VV&C, wat staat voor Vrij, Vlaams & Creatief. Mijn partij is VRIJ toegankelijk omdat we allen VLAMING zijn en CREATIEVE oplossingen willen. Dorpsgenoten die zin hebben in een politiek avontuur, maar zich niet kunnen vinden in de verkiezingsprogramma’s van de huidige partijen zijn meer dan welkom.”

“Ik wil alle reacties bundelen en dan pas een definitieve beslissing nemen”

“Ik wil alle reacties bundelen en dan een definitieve beslissing nemen over mijn toekomst. Stilzitten kan ik niet”, bekent Chris, die op een morgen in zijn bureau in tien minuten tijd de nieuwe partijnaam @VV&C uit zijn hoed toverde. “Het duurde een beetje langer eer ik de gepaste woorden Vrij, Vlaams & Creatief vond, maar ik vind dat mijn nieuwe partij er een is geworden met een naam vol uitstraling De @ die ervoor staat, heb ik verwerkt als een smiley.”

Chris is al jarenlang geïnteresseerd in politiek. Hij was erbij sedert de start van N-VA Ingelmunster, nu toch al zo’n acht jaar geleden. Op 14 oktober 2012 nam hij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen bij N-VA in de coalitie De Brug/N-VA & Open VLD. Hij behaalde 337 stemmen, twee minder dan Dirk Debaere van N-VA die daarna tot voorzitter van de gemeenteraad werd aangesteld. De N-VA verloor drie personen in enkele weken tijd: Davy Claerhout (werk), voorzitter Tom Wylin (idem werk, maar ook ontgoocheld in de manier waarop er werd gewerkt binnen N-VA Ingelmunster) en Chris Beyaert.

Veel bijgeleerd

“Soms moet je in het leven beslissingen nemen die niet zo leuk zijn, maar die je wel een stap verder helpen. Leuk was het zeker niet, vooral niet wanneer je weet dat ik mij al vele jaren met hart en ziel voor deze partij heb ingezet. Ik mag stellen dat ik bij praktisch alle evenementen bij de eerste en laatste was. Ik woonde zowat iedere vergadering en gemeenteraad bij. Ik heb helemaal geen spijt van mijn inzet, ik deed het met hart en ziel. Ik leerde veel bij op gemeentelijk vlak en bij de verschillende opleidingen van N-VA. Op menselijk vlak heb ik zeker en vast eveneens veel bijgeleerd”, zucht Chris, zaakvoerder van Decomar in de Oostrozebekestraat, die over zijn menselijke ontgoochelingen niets meer kwijt wilde. (Patrick D.)

Info: vvc.chris@gmail.com – 0475 24 76 82 (Chris Beyaert).