Chaos in Zultse gemeenteraad over dierenverwaarlozing

11/07/18 om 14:09 - Bijgewerkt op 12/07/18 om 12:09

Het venijn zat in de (honden)staart op het einde de gemeenteraad die, omwille van de voetbalmatch Frankrijk-België, vervroegd om 18.30 uur was begonnen. Heel wat leden van de CD&V-fractie deden in Rode-Duivelskledij hun intrede. Sally Cosijns (CD&V), in rood truitje met nummer 12, zette haar tanden in een toegevoegd punt over dierenwelzijn en dierenverwaarlozing. Op het einde van de openbare zitting weigerde een toeschouwer de zaal te verlaten.

Sally Cosijns (CD&V) had het over een ontvangen mail aangaande dierenverwaarlozing. "Ik wil weten hoe het zit met de gemeentelijke aanpak", begon zij. "Ik stel mij vragen over de behandeling van de klachten. Onlangs werden enkele verwaarloosde honden ontdekt. Ik denk dat de mensen, die zoiets vaststellen, geen klacht meer durven indienen omdat zij niet 'serieus' genomen worden. Een GAS-boete is voor de overtreders wenselijk."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!