CD&V Zwevegem stelt haar twee laatste en jongste kandidaten voor

10/07/18 om 20:55 - Bijgewerkt om 20:54

In mei lanceerde CD&V Zwevegem reeds 25 van de 27 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Twee troeven werden achter de hand gehouden. Deze zijn nu ook bekend.

CD&V Zwevegem stelt haar twee laatste en jongste kandidaten voor

Lijsttrekker Eliane Spincemaille, Justine Ottevaere, Valentine Bossuyt en voorzitter Isabelle Degezelle © GVH

Deze week werden de twee laatste kandidaten van de CD&V-lijst bekend gemaakt. Het zijn meteen ook de twee jongste kandidaten van de lijst. Valentine Bossuyt is met haar 20 jaar de jongste van de lijst. "Vanop plaats 23 wil ik mij vooral inzetten voor een vlot en veilig Zwevegem", zegt ze. Valentine is net afgestudeerd als Bachelor Maatschappelijke Veiligheid en start in het najaar de bijkomende Bachelor Sociaal Werk aan de hogeschool VIVES Kortrijk.

Justine Ottevaere, 24 jaar, staat op plaats 24. "Via mijn engagement in de lokale politiek wil ik de stem van de jeugd in Zwevegem laten horen in het beleid", aldus Justine. Ze is een geëngageerde dame die leidster was in Chiro Moen en nu nog steeds actief is in Akabe Scouts Zwevegem. Sinds enige maanden werkt ze als educatief medewerker bij Kazou ZWVL, jeugddienst van de CM.

De lijst van CD&V Zwevegem telt uiteindelijk 11 volledig nieuwe kandidaten. De gemiddelde leeftijd bedraagt 46 jaar. 15 kandidaten komen uit Zwevegem zelf en 12 wonen in een deelgemeente. Zo goed als elke woonkern is vertegenwoordigd met één of meerdere kandidaten. Op de lijst staat een mooie mix van 3 twintigers, 5 dertigers, 6 veertigers, 8 vijftigers en 5 zestigers.

Klik hier om 8 weken KW te lezen voor maar 8 euro

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!