CD&V Vleteren kiest voor andere naam

Guido Berten trok vroeger meermaals de lijst voor CD&V Vleteren. © RVL
Redactie KW

Voor de gemeenteraadverkiezingen van oktober zou CD&V Vleteren opteren voor een nieuwe naam. Welke dat zal zijn, is nog niet bekend.

Woordvoerder Guido Berten: “We nemen het zeker in overweging om te kiezen voor een nieuwe naam. We zijn daarover volop aan het brainstormen. We willen immers meer ruimte creëren voor een groter draagvlak en zo naar een breder publiek gaan, maar alles ligt nog op tafel. We zijn de mogelijkheden aan het aftasten, want het moet goed doordacht zijn.”

“Wat de lijstvorming betreft, kan ik alleen zeggen dat we daar volop mee bezig zijn. Wie zal trekken of duwen, is nog niet geweten. Er zijn weinig mensen die afhaken, maar we hebben nog geen enkele nieuwe naam. We zijn volop aan het onderhandelen”, aldus nog Guido Berten.

Voor de verkiezingen van 2012 werd gekozen voor Nathalie Parret als lijsttrekker, nadat Guido Berten meermaals op die plaats stond. Marnick Lauwers legde in februari 2016 de eed af als nieuw CD&V-raadslid, maar in oktober van vorig jaar stelde hij zich op als onafhankelijke. In oktober staat hij op de LVP-lijst van burgemeester Stephan Mourisse.

(AHP)