CD&V vist kandidaten verkiezingen uit bokaal

© MVW
Redactie KW

Een voorstelling van de kandidatenlijst in open lucht: niet alledaags maar toch was het de aanpak van CD&V Zulte. De voorstelling vond plaats in de buurt van de kerk op het Gaston Martensplein te midden de zondagse markt en de kermiszondag.

Op een bord waren de namen van alle kandidaten, gerangschikt in de juiste volgorde, bedekt met een oranje kleefband. Enkel de rangorde van 1 tot 25 was zichtbaar.

“Groepsgeest en winnaarsmentaliteit zullen het verschil maken”

Een onschuldige kinderhand grabbelde 25 genummerde visjes uit een bokaal. Voorzitter Andy Rommel van CD&V Zulte maakte het nummer bekend, lijsttrekker Tony De Bel verwijderde telkens de kleefband. Drie werd het eerst getrokken nummertje en op plaats drie staat oud-burgemeester Henk Heyerick.

“De groepsgeest en de winnaarsmentaliteit zullen het verschil maken”, onderstreepte voorzitter Andy Rommel. “Alle kandidaten, op welke plaats zij ook staan, zijn waardevol en willen enthousiast meewerken aan het toekomstproject van de gemeente Zulte. Onze kandidaten geven een diversiteit en weerspiegeling van de bevolking. We geloven in onze mensen en zijn overtuigd dat de kiezer dit ook zal doen. We zitten in de laatste rechte lijn op weg naar een sterk resultaat en willen de vruchten plukken op 14 oktober”, aldus nog voorzitter Rommel.

De kandidaten, de ex-kandidaten en de pers werd een fietsbel overhandigd. Op de oranje fietsbel prijkt de duidelijke vermelding: ‘Met De Bel Vooruit’, met een verwijzing naar de lijsttrekker Tony De Bel. De lijst is een mix van jongeren, volwassenen en senioren. De ‘nieuwe’ kandidaten op de lijst zijn Tony De Bel, Amber Syx, Geert Desnoeck, Dominique Dejonghe, Yves Neirynck, Anita Basyn, Nele Cnudde, Marc Nachtergaele, André Bruyland en Stijn De Lange. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier