CD&V Veurne heft het glas op een voorspoedig nieuw jaar

We zien de leden en mandatarissen van CD&V Veurne met gastspreker Franky Demon uit Brugge. Op de onderste rij herkennen we Michel Vandewalle, Eric Van Riet, Gerard Goens, ereburgemeester Cyriel Marchand en Pieter Amery, omringd door het huidig CD&V bestuur. © JT
Redactie KW

Vrijdag kwamen leden en mandatarissen van CD&V samen in salons De Lelie in Beauvoorde voor hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

Na het welkomstwoord van Lies Dezeure kwam eerste mandataris, Anne Dequidt, aan het woord. Ze schetste de verwezenlijkingen van de partij in Groot-Veurne en keek ook even in de toekomst wat nog in de pijplijn zit.

Gastspreker van de avond was Franky Demon. Hij is schepen in Brugge en federaal volksvertegenwoordiger. Hij volgde een lerarenopleiding in Torhout, waarmee hij later heel wat levens- en werkervaring opdeed in het gewoon en in het buitengewoon onderwijs. Als jonge politicus behaalde hij in 2006 al 1.900 voorkeurstemmen. Op 1 januari 2011 werd hij opgenomen in het schepencollege met de bevoegdheden Groenbeleid, Burgerlijke Stand en Bevolking. In 2014 werd hij federaal volksvertegenwoordiger.

Tijdens de uitgebreide receptie bedankte Guido Hoste nog Lies Dezeure, Anne Dequidt, Jan Verfaillie, Nathalie Delva en Anja Pilet voor hun nooit aflatende inspanningen om gedurende de voorbije beleidsperiode het beste vanzelf te hebben gegeven om de vooropgestelde projecten en doelstellingen, die al werden opgemaakt in de voorbije legislatuur door toenmalig burgemeester Jan Verfaillie, uit te voeren.

Met een muzikaal intermezzo van de voorzitter van de gemeenteraad, Jef Goens, en de slogan ‘Waar een “WIJ” is, is een weg, werd de avond, waar tevens ook de aftrap werd gegeven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, afgesloten. Oud-burgemeester Cyriel Marchand (91) en oud-schepen Gerard Goens (91 jaar), twee ouderdomsdekens met heel wat politiek ervaring, waren ook op de receptie aanwezig. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier