CD&V verrast met Sabine Lampaert als lijsttrekker in Ingelmunster

05/05/18 om 07:48 - Bijgewerkt op 04/05/18 om 15:48

CD&V zet noch Geert Verstraete, noch Filip Blanckaert op kop voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het bestuur steunt Sabine Lampaert als CD&V-lijsttrekker. Het is de eerste keer dat er een vrouw op nummer één staat op de CD&V-lijst. Dit is historisch voor Ingelmunster.

Het was vele maanden stil bij CD&V-Ingelmunster. Er kwam lang geen witte rook uit de schoorsteen met de boodschap wie op nummer één en nummer 21 zou staan. Na een vergadering met de bestuurskern werd uiteindelijk de top vijf bekend gemaakt: 1. Sabine Lampaert - 2. Filip Blanckaert - 3. Els Leysen - 4. Ilse Himpe - 5. Jan Defreyne. Op nummer 20 prijkt Yves Vercruysse en de lijstduwer op 21 is Geert Verstraete. Uniek in de geschiedenis van CD&V is dat ze er voor de eerste keer een vrouw lijsttrekker is. Daarnaast is de tijd van de zuilen ACW/Middenstand/Boerengilde ook voorbij. Geen drie kandidaten voor de ene zuil, vijf kandidaten voor de andere zuil. CD&V treedt naar buiten als één groep met één belangrijke boodschap: alle 21 kandidaten tellen!
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!