CD&V Lendelede wil beleid bestendigen

Redactie KW

De CD&V Lendelede stelde zaterdag zijn kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Burgemeester Carine Dewaele is de logische lijsttrekker. Gewezen schepenen Nik Messely en Marleen Messely doen niet meer mee.

Marleen Messely, die in de vorige legislatuur nog schepen van Financiën was, komt niet meer op omdat ze het te druk heeft op het bedrijf dat ze met haar man runt en omdat ze meer tijd wil maken voor haar vijf kleinkinderen. “Ik blijf wel nog actief in het bestuur van de CD&V”, zegt ze. Nik Messely, voorzitter van de CD&V en in deze legislatuur ook drie jaar schepen, komt ook niet meer op. “Ik nam in Izegem Argenta-kantoren over en moet me nu in de eerste plaats concentreren op mijn zakelijke activiteiten. Die zijn nog moeilijk te combineren met een politieke activiteit. Spijtig genoeg moest ik die keuze maken.”

Bijna iedereen in Lendelede zegt trots te zijn op onze gemeente. Het moet zijn dat het CD&V-bestuur het goed doet.

“De CD&V trekt naar de komende gemeenteraadsverkiezingen met de slogan Lendelede 20-30. “Bijna iedereen in Lendelede zegt trots te zijn op onze gemeente en er is zelfs een oppositiepartij die ‘trots’ in haar nieuwe naam zette”, zegt campagneleider Vincent Kint. “Het moet zijn dat het CD&V-bestuur het goed doet. We zijn trots op wat de partij gerealiseerd heeft. Vandaag maken we onze lijsttrekker bekend en dat is uiteraard burgemeester Carine Dewaele waar we allemaal als een blok achter staan. We trekken naar de kiezer en vragen geen engagement voor de komende legislatuur, maar voor 12 jaar.”

CD&V kon ook vijf nieuwe jonge krachten aantrekken: Tine Desmet, Yorick Depaepe, Daan Mostaert, Sofie Dejonckheere en Liese Decroubele. Verder staan behalve de burgemeester nog een aantal ‘anciens’ en ‘oude’ bekende gezichten op de lijst: de huidige schepenen Bernard Fonteyne, Pedro Ketels, Rudy Rommens en Jan Viaene, OCMW-voorzitter Rita Lammertyn, gemeenteraadsleden Ann Lammertyn, Ann Malysse en Nico Parmentier en verder Claudine Rogiers, Bruno Vanoverbeke, en Krist Vanoverberghe.

Na de voorstelling van de kandidaten toerden de CD&V’ers door Lendelede en plantten vijf vlaggen op vijf plaatsen waar ze de voorbije jaren iets gerealiseerd hebben.

(IB – foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier