CD&V Kuurne houdt ‘beddebat’ om programma af te werken

CD&V-kandidaten Shirley Nuytten en Jan Deprez vormden een duo waarmee de inwoners van Kuurne donderdag in debat konden gaan. © OV
Olaf Verhaeghe

Na een eigen partijcongres en honderden huisbezoeken, ging CD&V Kuurne donderdag in debat met de Kuurnenaar. In de Kubox stonden tien verschillende bedden opgesteld, telkens gelinkt aan specifieke stellingen. Op basis van de gesprekken werkt CD&V zijn verkiezingsprogramma af.

Een 150-tal Kuurnenaars zakte donderdagavond af naar de Kubox voor de ‘bedconferentie’ van CD&V Kuurne. Na een stellingenronde gingen de aanwezigen in gesprek met de verschillende kandidaten. “Wij werken rond de 3 K’s: ‘kernen’, ‘klimaat’ en ‘kwaliteit’“, legt lijsttrekker en huidig burgemeester Francis Benoit uit. “De grote lijnen liggen al vast, maar dit moment willen we aangrijpen om effectief te luisteren naar partijonafhankelijke burgers. Door onze ideeën hier af te toetsen, weten we wat er écht belangrijk is.”

De deelnemers hadden het onder meer over de uitbreiding van de zone 30 en het eenrichtingsverkeer, de toekomst van het zwembad na 2024, de herbestemming van de Sint-Pieterskerk en het evenwicht tussen wonen, parkeren en groen.