CD&V Kuurne heeft huiswerk af en lanceert tien nieuwe namen

Olaf Verhaeghe

In het Kuurnse indoorskatepark JanSan heeft CD&V Kuurne, de partij van huidig burgemeester Francis Benoit, zondagavond haar ploeg voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Wie waar op de lijst komt, is nog niet bekend, maar duidelijk is wel dat de christendemocraten met tien nieuwe, voornamelijk jonge mensen klaar lijkt voor de stembusgang.

Lokaal partijvoorzitter Etienne Vancoppenolle trok de voorstelling van de kersverse CD&V-lijst op gang. “Nooit eerder was onze huiswerk zo vroeg klaar en nooit eerder toonden zoveel mensen zich bereid om deel uit te maken van onze ploeg”, zei hij.

“Achttien jaar geleden, in 2000, richtten we CVP Kuurne op met zeven idealisten. Verkiezingen na verkiezingen groeiden we, met het resultaat in 2012 als voorlopig hoogtepunt. In maart vorig jaar schoven we Francis (Benoit, red.) opnieuw naar voor als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester. Onze ambitie is duidelijk: we willen ook na de verkiezingen van oktober mee besturen. Daarom deze mix, een mix van ervaring en jong talent, met mensen die geloven in het project van CD&V Kuurne.”

Onder leiding van dirigent Francis Benoit werden de 23 kandidaten één voor één uitgebreid voorgesteld. “De gemiddelde leeftijd van dit team is 45 jaar. Onze jongste kandidate is pas 18, de oudste 65”, vertelde hij. “Alle Kuurnse parochies zijn vertegenwoordigd. Dit is een ploeg die onze steun voor de volle 100 procent verdient.”

Nieuw op de lijst zijn Paulien Breemeersch (18), Willem Vanwynsberge (21), Sil Vandenbogaerde (23), Stefanie Bouckaert (26), Julie De Bleeckere (41), Christophe Deleu (42), Shirley Nuytten (49), Carine Debrouwere (55), Jean Paul Algoet (63) en Rita Van Hecke (65). Net als bij de verkiezingen in 2012 komen ook Francis Benoit (als lijsttrekker), huidig schepen Chris Delneste, Ann Messelier en Jan Deprez en Bert Deroo, Johan Schietgat, Hilde Vanhauwaert, Eveline Van Haverbeke, Corry Deltour, Kaat Debruyne, Geert Blomme, Robbe Bleuzé en Marc Plets op namens CD&V.

(OV – Foto OV)