CD&V Ingelmunster stelt in één keer zes nieuwe kandidaten voor

Zes nieuwe CD&V-kandidaten op één rij met vooraan v.l.n.r. Piet Van Autrève, Frederick Desplenter, Hannelore Vandenabeele, Hilde Denys, Heidi Decock en Ilse Himpe. Achteraan bemerk je v.l.n.r. Filip Blanckaert, Jan Defreyne en Geert Verstraete. (Foto FODI) © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Ten huize CD&V-voorzitter Geert Verstraete stelde de partij in één keer zes nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober eerstkomend voor. Eén heel bekende dorpsgenote is Heidi Decock, die werd verkozen tot Krak van Ingelmunster 2017, en die nu toch de stap naar de politiek zet.

Het was maanden stil, zelfs heel stil bij CD&V-Ingelmunster. De partijtop was blijkbaar toch in alle stilte bezig met de voorbereiding van hun campagne en het ronselen van nieuwe kandidaten. Iedereen, maar dan ook iedereen, hield de lippen echter stevig op elkaar. Naar aanleiding van het CD&V-lentefeest op zondagmiddag 25 maart eerstkomend wilde CD&V toch al één kandidaat kenbaar maken voor ons weekblad. Uiteindelijk mochten we zes nieuwkomers voor onze lens laten poseren.

onafhankelijken

Sinds januari 2013 zit CD&V in de oppositie, na ruim 65 jaar de gemeente te hebben bestuurd. In de voorbije jaren was het heel stil. “We zijn nu volop bezig en mogen nu al zes nieuwe kandidaten voorstellen. Tegen het CD&V-lentefeest van eind maart willen we met een volledige lijst uitpakken. Ik geef het toe, het was geen gemakkelijke opdracht. Enkele mensen die we al hadden bezocht, haakten af maar uiteindelijk is het toch nog goed meegevallen. Of we er laat bij zijn? Absoluut niet”, reageert CD&V-voorzitter Geert Verstraete uit het Schuttershof. “In juni 2012 waren we de eerste partij die met een volledige lijst naar buiten kwam. Nu doen we dat wellicht al eind maart, maar intussen stellen we toch al zes nieuwkomers voor.”

Op de CD&V-lijst 2018 prijken de deelorganisaties Landelijke Gilde, ACW en Middenstand niet meer met evenveel personen op de lijst, zoals dat bij vorige verkiezingen wel het geval was. “De onafhankelijken komen nu nog meer aan bod”, vervolgt Geert Verstraete. “De sociale organisaties mogen wel hun sterke en enthousiaste kandidaten voorstellen. Of ze dat doen? Natuurlijk, die blijven we ook trouw en zetten we op de lijst. Het is echter niet gemakkelijk om jongeren te motiveren. Omdat het CD&V is? Neen, ik denk het niet. De plaatselijke SP.A. scoort wel redelijk goed bij de jongeren. SP.A-Ingelmunster bestaat ook uit twee jonge kopstukken. Maar jongeren die zich direct binden aan een politieke partij, vinden we niet onmiddellijk terug.”

Samenwerken

De verkiezingen win je niet in het laatste jaar. Geef toe, het was toch stilletjes in de voorbije jaren. Wil CD&V de huidige meerderheid van De Brug/N-VA/Open VLD én SP.A breken? “We stellen ons bescheiden op. We stellen ons open om samen te werken met andere partijen. We willen opnieuw in de meerderheid komen. We voelen ons inderdaad niet goed in onze rol van oppositie. We willen weer opbouwen. We zijn een partij die met constructieve voorstellen komt om te realiseren. Wat constateerden we in de voorbije vijf jaar? Dat de huidige meerderheid verder werkte met waar wij meebezig waren. Dat is niet veranderd, met uitzondering van hun kinderopvang. Daar hadden we een andere kijk op. Ik zeg niet dat het slecht is wat zij deden, maar daarin verschillen we. Weet je wat, veel mensen weten niet precies wat politiek is. Ze stemmen op namen die ze kennen. Het is onze bedoeling om sterke mensen voor te stellen, die zich sterk engageren voor onze gemeente”, zegt Geert Verstraete, waarna Filip Blanckaert besluit: “Het enthousiasme van onze nieuwe kandidaten zorgt ervoor dat ook wij weer heel enthousiast zijn.”

Zes nieuwkomers

De zes nieuwkomers die gemotiveerd zijn om CD&V-Ingelmunster terug naar de top te helpen:

Piet Van Autrève (49), getrouwd met Patricia Tytgat, Kardinaal Cardijnstraat 9. Vader van Laurent en Mathieu. Werkt als verkoper bij Geko Woonwereld in Zulte. Was actief als voorzitter in het oudercomité van de gesubsidieerde vrije basisschool en later als voorzitter van De Wingerd/De Zon. Hij ijverde voor een kleuterschool binnen De Wingerd/De Zon. Net toen hij de fakkel doorgaf, kreeg de school de toelating om kleuteronderwijs te realiseren.

Heidi Decock (56), getrouwd met Marc Verstraete, Weggevoerdenstraat 20. Moeder van Leontien en Jozefien. Werkte 30 jaar als verkoopster in dagbladhandel Winnetoe. Werkt nu al twee jaar als logistiek medewerkster bij Onze Kinderen in Roeselare. Heidi is al 17 jaar voorzitster bij Toneelkring Uylenspieghel. Ze is ook al jarenlang medewerkster van de Mennefeesten. Midden januari jl. werd ze verkozen in ons weekblad tot Krak van Ingelmunster 2017.

Frederick Desplenter (37), getrouwd met Nathalie Lefere, Schuttershof 10. Papa van Elias en Stan. Hij werkt als hoofdverpleegkundige afdeling spoed in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. In zijn vrije tijd gaat hij lopen. Vroeger was hij actief bij de Jong-CD&V in Tielt.

Hannelore Vandenabeele (41), getrouwd met David Derammelare, Nachtegaalstraat 17. Mama van de tweeling Mauro en Matteo. Hannelore werkt als textielontwerpster bij Monks International in Wielsbeke. Ze werkt als vrijwillig medewerkster bij de Menne.

Hilde Denys (53), getrouwd met Rudy Cottenie, Maurits Devisscherestraat 1. Ze is huismoeder en mama van dochter Joke. Hilde is actief in Okra.

Ilse Himpe (39), getrouwd met Youri Desschans, Weggevoerdenstraat 10. Ze is de mama van Jatse, Josse en Niene. Ze werkt als maatschappelijk assistent in het CGG in Roeselare. Ilse is regiovoorzitster CD&V, oprichtend vennoot Villa Max, vtbKultuur, Cultuurraad.

(PADI)