CD&V Harelbeke stelt 14 nieuwe kandidaten voor

Op de foto herken je ook nog lijstduwer Rita Beyaert, Kathleen Duchi en Kamerlid Roel Deseyn. Joël Karhamba en Geert Ollevier ontbreken op de foto. © LO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zondag stelden lijsttrekker Francis Pattyn en runner-up Lynn Callewaert 14 nieuwe kandidaten voor. Daarmee is de lijst bijna volledig. “We zoeken nog 2 personen”, zegt voorzitter Luc Vandeputte.

Voorzitter Luc Vandeputte vergelijkt graag de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen met een voetbalteam. “Als je wil scoren moet je een sterke ploeg hebben met een sterke voorlinie en een breed middenveld dat steun kan geven aan de verdediging. Het sluitstuk is de kapitein, in dit geval onze lijsttrekker Francis”, aldus Luc. “Hij kan er voor zorgen dat je niet alleen moet scoren, maar dat we als team samen scoren.”

De nieuwe kandidaten zijn Eveline Accou, Steven Labeeuw en Koen Opsomer uit Bavikhove, Nico Stragier uit Hulste en Thomas Gillemyn, Geert Ollevier en Piet Verhenne uit Stasegem. Uit Harelbeke zijn er 7 kandidaten: Martine De Ceuninck, Mieke Vromant, Laurens Byttebier, Piet Decavele, Joël Karhamba, Marc Verplancke en Bavo Victoor.

(PVH/LOO)