CD&V Avelgem: fel vernieuwd, heel ambitieus

Twaalf nieuwe mensen voegen zich bij het team van lijsttrekker Koen Van Steenbrugge. Men herkent staande van links naar rechts Magda Vercaemst, Jörgli Maes, Eva Deflo, Koen Van Steenbrugge, Trees Platteau, Bam Van den Bunder, Caroline Ramoudt, Paul Decoster, Rosa Vandenburie, Alexander Detailleur, en zittend Ruth Verbrugge, Pieter Jan Martyn, Deborah Deroose, Michel Davidts, Lieve Kindts, Frederik Deroose, Michael Delbeke, Koen Beyls. © GBA
Redactie KW

CD&V Avelgem slaat een nieuwe weg in. Eind dit jaar neemt de partij afscheid van de huidige burgemeester Lieven Vantieghem en heel wat generatiegenoten. Operatie vernieuwing dus, richting de gemeenteraadsverkiezingen in oktober met twaalf nieuwe mensen op de lijst, uit elke deelgemeente minstens twee.

Met een gemiddelde leeftijd van amper 46 jaar maakte de Avelgemse CD&V-lijst een forse verjongingskuur door. Zes leden van Jong CD&V spelen daarbij een doorslaggevende rol. Een van hen is Bram Van den Bunder. De 28-jarige advocaat staat derde op de lijst. Ook Michael Delbeke, met z’n 23 jaar de jongste kandidaat, is een duidelijke keuze voor de toekomst.

Nieuw

Van de 21 mensen op de lijst is meer dan de helft nieuw. Jong en fris talent, zoals Eva Deflo, Frederik Deroose, Ruth Verbrugge en Pieter Jan Martyn. CD&V haalt ook vers bloed bij mensen met levenservaring; zo zijn Bernadette Vanherpe en Paul Decoster beiden heel bekend in het Avelgemse verenigingsleven. Ook Geert Vervaeck (voorzitter Waarmaarde Leeft) en Caroline Ramaut (stichtend lid van de Outrijvse Moaten) zetten zich voluit in voor hun buurt. Michel Davidts, voorzitter van de milieuraad, en Magda Vercaemst, momenteel nog onafhankelijk raadslid, treden mee in de politieke CD&V-arena.

“Wij willen met onze sterke kandidaten de grootste partij blijven” – Koen Van Steenbrugge, lijsttrekker

Naast al dat nieuwe geweld kan CD&V weer rekenen op een generatie met politieke ervaring. De huidig schepen Koen Van Steenbrugge en OCMW-voorzitter Trees Vandeputte trekken de lijst op plaats een en twee, schepen Lieve Kindts is lijstduwer.

Ook de gemeente- en OCMW-raadsleden Koen Beyls, Deborah Deroose, Jörgli Maes, Vera Sabbe en Rosa Vandeburie blijven op post. Alexander Detailleur neemt voor de tweede keer deel aan de verkiezingen.

“CD&V Avelgem is ambitieus: wij willen met onze sterke kandidaten de grootste partij blijven”, klinkt het bij lijsttrekker Koen Van Steenbrugge. “Bovendien is ons programma gebaseerd op wat de Avelgemnaar echt wil. De vragen die naar boven kwamen uit de grote bevolkingsenquête die we in 2016 deden, hebben we omgezet in oplossingen.”

Burgemeester

“Of ik burgemeester wil worden? Mijn persoon is altijd ondergeschikt aan het team”, gaat Koen Van Steenbrugge verder. “Ik ben enorm dankbaar dat ik me al 18 jaar voor de Avelgemnaar mag inzetten en zou dat graag blijven doen. Een moderne burgemeester moet niet bovenaan staan om zijn of haar wil te dicteren. Een burgemeester moet ten dienste van het geheel staan.”

“Ik droom ervan elke inwoner te horen zeggen dat hij nooit meer uit Avelgem weg wil. Dat is een teken dat het hier toch goed moet zijn.”

(Geert Balcaen)