Catcher Bernard Vandamme (SP.A) wil honden hele jaar door op het strand toelaten: "Ik zal de palen zelf uit de grond trekken"

11/01/19 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:41

Bernard Vandamme laat zich ook na de gemeenteraadsverkiezingen horen. De bekende catcher die in oktober opkwam voor SP.A-De Brugse Lijst maar niet verkozen raakte, wil dat honden het hele jaar door op het Zeebrugse strand toegelaten worden. "Voor het welzijn van honden én mensen", zegt hij.

Honden op het strand: in alle kustgemeenten in het een discussie. Hondenliefhebbers willen het hele jaar door met hun viervoeter op het strand, tegenstanders vrezen vooral de overlast, lees: hondenpoep. In Brugge zijn er duidelijke afspraken: honden mogen op het strand van 16 oktober tot en met 14 maart, en in de groene zone tussen het einde van de zeedijk en de grens met Blankenberge. Tussen 15 maart en 15 oktober zijn honden verboden tussen het het begin van de duinen en de strekdam. Daar wil Bernard Vandamme, zelf het baasje van een chihuahua Brutus, nu verander...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!