Buurtpark op Vetex-site Kortrijk nog altijd niet zeker

Groen vraagt inspraak van de buren bij de ontwikkeling van de site-Vetex. © Streekontwikkelingsbedrijf Kortrijk
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

David Wemel (Groen) pleitte maandagavond in de gemeenteraad opnieuw voor de aanleg van een buurtpark op de Vetex-site in de Sint-Janswijk. Voor dat park zouden volgens hem een aantal geplande woningen moeten wijken.

Het dossier van de site sleept al bijna 20 jaar aan. David Wemel wilde meteen ook weten of er elders in de stad meer groen zou komen zoals de coalitie in hun tienpuntenplan beloofde. Volgens hem is het een dringend dossier en hebben verschillende partijen zich voor de verkiezingen uitgesproken om er een buurtpark te maken.

Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Open VLD) blijft het centrale gebouw behouden en komt er wellicht een buurtpark op de site. Hij benadrukte ook dat de buurt voldoende inspraak heeft in de ontwikkeling ervan, zolang ze maar bereid zijn om mee te zoeken naar goede oplossingen. Buurtcomité Tsjing Tsjang is het daar volgens David Wemel niet mee eens, zij vinden dat de communicatie vanuit de stad compleet mank loopt.

“We hebben een nieuw architectenbureau aangesteld, Denc-studio uit Gent. Zij hebben op 11 oktober hun plan van aanpak voorgesteld. Ik heb vertrouwen in hun aanpak en in het participatietraject dat wij hebben uitgewerkt. We willen de buren zelfs betrekken in het beheer van een eventueel buurtpark”, benadrukte de schepen.

Ook CD&V sprak vanuit de oppositie de wens uit voor meer groen, maar volgens hen hoeven de huizen daar niet voor te wijken. Zij zien vernieuwing en opwaardering in de hele wijk als noodzakelijk en niet alleen op de site van de VTEX zelf.

Op dit moment liggen alle pistes voor het project dus nog open.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier