Burgerlijst Oostende Koningin komt op met provinciale lijst

Lijsttrekker provinciale lijst Oostende Koningin, Danny Drooghenbroodt. © JRO
Redactie KW

Nadat eerder bekend werd gemaakt dat Hendrik Wallijn (ex-N-VA) de nieuwe burgerlijst Oostende Koningin gaat trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen in Oostende, werd bekend gemaakt dat Oostende Koningin ook opkomt met een provinciale lijst. Lijsttrekker wordt Danny Drooghenbroodt. Horecaman Alain Tournoy zal de provinciale lijst duwen.

Danny Drooghenbroodt, woordvoerder van vzw Restart, de vzw die ijvert voor het heropstarten van een nieuwe ferrylijn in Oostende, maakt dat nieuws zaterdagmorgen zelf bekend. “We kiezen voor de provincie omdat het altijd goed is om op meerdere niveaus aanwezig te zijn”, vertelt Danny. “Een aantal provinciale bevoegdheden, zoals bovenlokale samenwerking, zijn zeer nuttig voor Oostende. De provincie heeft veel ervaring in het samenbrengen van private- en overheidsinitiatieven, vooral op economisch vlak. We willen Oostende en de ruime omgeving daar nog nauwer bij betrekken. Daarnaast vaart de ganse omgeving van Oostende er wel bij als Oostende er economisch op vooruit gaat. Ondanks de ingekrompen bevoegdheden kan de provincie hier steun geven.”

Om een provinciale lijst te kunnen indienen moet een aftredend provincieraadslid de voordrachtslijst ondertekenen. “We zijn blij dat Herman Lodewijckx van Groen onze voordrachtslijst wou tekenen. Van zijn kant is dat een genereus gebaar want eigenlijk zijn we rechtstreekse concurrenten”, vervolgt Danny. “Onze kandidaten voor de provinciale lijst komen uit de ruimere omgeving van Oostende. De meeste mensen op onze lijst hebben zich nog nooit kandidaat gesteld voor een politieke functie, maar dat wil daarvoor niet zeggen dat ze geen meerwaarde kunnen zijn. Het is wel opvallend dat we kunnen rekenen op de medewerking van Alain Tournoy. We hebben mensen van alle leeftijden, beroepen en interesses.”

De voordrachtsaktes moeten zaterdag tussen 9 uur en 12 uur en tussen 13 uur en 16 uur binnen gebracht worden. Dat gebeurt telkens op de 29ste dag voor de verkiezingen. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier