Burgemeester van Vleteren thuis met hernia

© RVL
Redactie KW

De gemeenteraad van woensdagavond werd voorgezeten door eerste schepen Bram Coppein. Zijn partijgenoot van de LVP, burgemeester Stephan Mourisse, werd maandag immers geopereerd aan een hardnekkige hernia, waarmee hij al lange tijd sukkelde.

Voor het eerst krijgt de gemeente een verkeerscommissie. Deze gemeentelijke adviesraad formuleert adviezen inzake gemeentelijke verkeersveiligheid, verkeersinfrastructuur en mobiliteit aan het college van burgemeester en schepenen. De burgemeester is voorzitter, voor de oppositiepartij Vleteren Actief zetelt Luc Derdaele.

Ereschepenen

De secretaris is een ambtenaar van de gemeente, en verder zetelen schepen van Mobiliteit Marnick Lauwers (LVP), en vertegenwoordigers van het ministerie, de politiezone ARRO Ieper, de technische dienst van de gemeente, de brandweerzone, de Lijn en Unizo Vleteren in de commissie. De gemeenteraad vroeg aan de Vlaamse regering de eretitel van ereschepen aan voor Ludo Debuysere en Frans Matton, beiden schepenen voor de LVP tot eind vorig jaar. Voor 19 intercommunales moesten tijdens geheime stemmingen vertegenwoordigers en plaatsvervangers aangeduid worden.

De volgende gemeenteraad heeft plaats op woensdag 27 februari. Alle gemeenteraden van deze legislatuur zijn steeds gepland op de laatste woensdag van de maand om 19.30 uur.

(AHP-FT RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier