Burgemeester van Ramsgate op bezoek in Oostende

Burgemeester Trevor Shonk kreeg van de vzw Restart een tinnen schaal en een rode telefoon om gemakkelijk in verbinding te staan met Oostende. (vlnr: Trevor Shonk, Jean-François Berden, burgemeester Johan Vande Lanotte en Danny Drooghenbroodt) © FRO
Redactie KW

De burgemeester van Ramsgate, Trevor Shonk, is dit weekend op bezoek in Oostende. Het is geen officieel bezoek, maar een toeristisch weekend.

Uiteraard werd hij op vrijdagavond ontvangen door de mensen van de vzw Restart, met wie hij al dikwijls contact had tijdens hun bezoeken aan de stad Ransgate. Vrijdagavond was hij uitgenodigd in ‘t Zeezotje, het lokaal van de vzw, voor een gezellige maaltijd, ‘friet met toengsjes’.

“Ik leerde, als nieuwe burgemeester van Ramsgate, in november 2017 meer dan tweehonderd, vriendelijke mensen van de vzw Restart uit Oostende kennen. Er is dan gesproken over het opnieuw organiseren van een ferrylijn naar Oostende en België. Wij hebben daar veel interesse voor. Ik wil me inzetten om dat te helpen realiseren, maar ik kan nu nog niets beloven. Alles hangt af van hogere instanties, die de beslissingen moeten nemen en de werken laten uitvoeren die nodig zijn om alles mogelijk te maken.

Ramsgate is een open stad waar iedereen welkom is. Jaren geleden, in de jaren 90, ben ik ooit eens in Oostende geweest, als toerist. Nu ben ik hier nog eens, ook als toerist. Mijn vriend, Danny Drooghenbroodt, zal me een rondleiding geven. Het is vooral de bedoeling dat we ons amuseren, dat ik deze mooie stad beter leer kennen. Ik heb vandaag ook kort kunnen kennis maken met de burgemeester. Hopelijk kunnen we binnenkort samenwerken“, aldus Trevor Shonk.

Nieuwe ferrylijn

Burgemeester Johan Vande Lanotte kwam zijn Britse collega groeten in ‘t Zeezotje. “Ik vond het normaal om in te gaan op de vraag van de vzw Restart om mijn collega, de burgemeester van Ramsgate, ook al gaat het om een toeristisch bezoek, even te komen groeten. Als burgemeester is hij niet verantwoordelijk over de haven van Ramsgate, maar we hebben er toch even over gepraat.

De Haven van Oostende is klaar voor het heropstarten van een ferrylijn. De private partner moet nog werken uitvoeren en in Ramsgate moet ook nog één en ander gebeuren. We wachten op de realisatie. We beseffen dat een nieuwe ferrylijn ook voor nieuwe problemen kan zorgen, toch gaan we door. Louter met passagiers is de ferrylijn nu niet meer rendabel. Er moet een goede combinatie komen met het vrachtvervoer, zodat de ferrylijn op een gezonde manier kan starten en blijven functioneren!”

(FRO/foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier