Burgemeester trekt CD&V-lijst in Menen

Redactie KW

Weinig verrassingen op de CD&V-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Menen, die zaterdag werd voorgesteld.

Het viel in de lijn der verwachtingen dat de huidige burgemeester Martine Fournier de lijsttrekker zou worden. Al voor ze de titel van burgemeester droeg, genoot ze al veel vertrouwen van haar achterban. Tijdens de vorige verkiezingen in 2012 kreeg ze een naamstem van de helft van de CD&V-kiezers. Op plaats twee staat Laurent Coppens, ook schepen in het huidig bestuur.

Verrassing is dan weer dat die derde CD&V schepen, Caroline Bonte-Vanraes, niet op plaats drie maar op vier staat. De derde plaats is voorbehouden voor nieuweling Ruben Soens, die net zoals schepen Bonte-Vanraes in Lauwe woont. Inderdaad verrassend want Soens heeft geen politieke ervaring. Het is wel een kandidaat van beweging.net en dat kan zijn hoge plaats op de lijst verklaren.

Niet langer kandidaat is Sven Callewaert, de huidige voorzitter van de gemeenteraad en in 2012 nog goed voor 711 naamstemmen. In totaal zijn er 15 nieuwe gezichten op de lijst. Op plaats 18 staat onder meer Jelle Vandewiele, de voorzitter van Donate-a-Dog, een vzw die honden opleidt. Even verder op 22 vinden we Herwig Vrijsen, de nieuwe secretaris van beweging.net in Rekkem.

Slechts 5 kandidaten komen uit die deelgemeente, 9 komen er uit Lauwe. 19 wonen in Menen. 15 van de 31 namen zijn vrouwen, de gemiddelde leeftijd is iets meer dan 46 jaar. Celma Godinho (18) uit Menen is de jongste kandidaat, Berenice Bogaert is de ouderdomsdeken en duwt de lijst. In de huidige legislatuur was ze nog gedurende 4 jaar schepen voor ze de fakkel doorgaf aan mevrouw Carolien Bonte-Vanraes. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier