Burgemeester Meulebeke dient tweede klacht in voor laster en eerroof

Het raam op de Markt met affiches. © LB
Redactie KW

Burgemeester Verwilst, algemeen directeur Vanpoucke en de gemeente Meulebeke gaan in het tegenoffensief tegen de lastercampagne die al een tijdje aan de gang is.

Tijdens een persconferentie in het gemeentehuis gaven burgemeester Verwilst en algemeen directeur Tom Vanpoucke, bijgestaan door raadsman Steve Ronse, tekst en uitleg over de lastercampagne die nu al enkele maanden aan de gang is tegen hen en tegen de gemeente Meulebeke.

De campagne wordt gevoerd via affiches die aan een raam op de Markt duidelijk zichtbaar opgehangen zijn. Ook werd een reeks brieven valselijk ondertekend door de burgemeester, waarbij zijn beleid en de algemene diensten van de gemeente zwaar op de korrel genomen worden.

De twee brieven die verstuurd werden.
De twee brieven die verstuurd werden.© LB

“Het is duidelijk dat vooral de brievencampagne tot doel heeft mij en al mijn partijgenoten te treffen tijdens de politieke campagne die we nu voeren”, aldus burgemeester Verwilst.

“Ook mijn eigen personeel in het gemeentehuis deelt in de klappen. Aanvankelijk hebben we het schrijven getolereerd, maar nu gaat het van kwaad naar erger en zijn we reeds aan brief zes beland. De brieven zijn steeds gepersonaliseerd en bereiken telkens een andere doelgroep. Om die redenen hebben we een klacht ingediend bij de onderzoeksrechter en willen we een duidelijk signaal geven dat we dergelijke praktijken afkeuren.”

Het parket wenste donderdagmorgen niet te communiceren over de valse briefschrijver.

(LB)

Tweede klacht voor laster en eerroof

Burgemeester Dirk Verwilst dient nog een tweede klacht in voor laster en eerroof tegen de eigenaar van een leegstaand pand (voormalig café Den Olifant, red.) op de Markt. Ook algemeen directeur Tom Vanpoucke diende zo’n klacht in, zowel in persoonlijke naam als in naam van het gemeentebestuur. “Er hangen allerlei artikels geafficheerd die ons en de gemeente in een negatief daglicht stellen”, klinkt het.

“We kunnen tegen kritiek, maar doelbewust verkeerde info verspreiden is fout. Het gaat om een openlijke confrontatie waarbij onder andere een geschil over een gemeentebelasting aan de basis ligt. De hogere overheid geeft ons in die kwestie overigens gelijk.”

Op de papieren onder andere kritiek op heikele dossiers als de milieuvergunning voor het storten in de kleiputten en de prille plannen om de Markt autoluw- of vrij te maken, maar ook dat liedjes als ‘Kind van de Duivel’ en ‘Killing in the name of’ tijdens de kerstmarkt door de boxen knalden. De eigenaar was niet bereikbaar voor commentaar. (vadu)