Burgemeester en schepen luisteren naar de kinderen in Middelkerke

© PBM
Redactie KW

Burgemeester Jean-Marie Dedecker en schepen voor jeugd Natacha Lejaeghere brachten een bezoek aan de kinderen van de kindergemeenteraad in het jeugdcentrum Paravang. De kinderen kregen de gelegenheid om hun grieven en verlangens kenbaar te maken en zowel de burgemeester als de schepen waren een en al oor.

“Wij zullen zeker rekening houden met wat de kinderen willen en sommige zaken zijn we al mee bezig, waaronder het probleem van het zwerfvuil”, aldus de burgemeester. Andere heikele thema’s die werden aangekaart waren meer groen, zichtbaarder zebrapaden en meer samenwerking tussen de scholen onderling.

Schepen Natacha Lejaeghere was dan weer vol lof over de inzet van de kinderen: “Terwijl het ook voor hen mogelijk is om op een vrije woensdagnamiddag voor de beeldbuis te zitten, zetten zij zich in voor het welzijn van hun leeftijdgenootjes. Chapeau voor hen.” De kindergemeenteraad telt 16 kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Over de werking van de kindergemeenteraad en de grieven van de kinderen, deze week meer in De Zeewacht.

(PBM/foto PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier