Burgemeester Els De Rammelaere: "Ik ga voor een positief en ambitieus Tielt"

27/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 10:38

Hoe voelt het om de eerste, vrouwelijke burgemeester van Tielt te zijn? Om met haar kartel N-VA&Open VLD én coalitiepartner SP.A-Groen een bestuursmeerderheid te vormen en voor het eerst machtspartij CD&V in de oppositiehoek te duwen? Om leider te zijn van een regenboogcoalitie, die het af en toe hard te verduren heeft? Om de eerste burger van de stad te zijn? We vroegen het aan Els De Rammelaere in haar kabinet op het stadhuis. "Ik ga voor een positief, constructief en ambitieus Tielt."

Burgemeester Els De Rammelaere schenkt die ochtend een kop sterke koffie, terwijl we vragen om eens terug te keren naar die euforische zondagmiddag, op de tweede zondag van oktober zal het intussen zes jaar geleden zijn. "Ik ben nog altijd heel blij dat we toen die coalitie hebben gemaakt. Het was een euforisch moment, ja. Het gaf op de eerste plaats een voldaan gevoel: na sterk campagne te hebben gevoerd, kunnen zorgen voor een ommezwaai."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!