Brugse De Crom bestookt De Crem over stakingen

Stefan Vankerkhoven

De politiebonden staken vandaag opnieuw omwille van het personeelstekort, de werkdruk en de hervorming van hun eindeloopbaan. De Brugse politica Sandrine De Crom, kersvers Open Vld Kamerlid, interpelleerde met een allereerste parlementaire vraag hierover gisteren de gloednieuwe minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).

Vandaag staken, naast talrijke andere sectoren, ook drie van de vier politievakbonden. Ze protesteren opnieuw tegen het personeelstekort en de werkdruk, de hervorming van de ziektedagen en de verhoging van de pensioenleeftijd.

Federaal parlementslid Sandrine De Crom (Open VLD) stelde hierover een mondelinge vraag aan kersvers bevoegd minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem, in de Plenaire Vergadering van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Onderbemand

Sandrine De Crom: “Deze problemen bij de politie dateren niet van gisteren. Er zijn volgens de afgesproken norm 3.700 agenten te kort, wat concreet betekent dat drie vierde van de politiezones onderbemand zijn! Zo zijn er in Brugge 23 vacatures op een totaal korps van 395. De budgetten voor een duizendtal extra aanwervingen zijn nu wel voorzien in de begroting. Maar de aanwervingsprocedure en opleiding verlopen bijzonder traag. Vandaag kan het tot een jaar duren vooraleer men uitsluitsel krijgt na een sollicitatie bij JobPol en ondertussen hebben veel van die mensen uiteraard al een andere job gevonden. Het is duidelijk dat dit efficiënter moet!”

In zijn antwoord gaf minister Pieter De Crem te kennen dat hij tot een akkoord wil komen over het statuut.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier