Brugge wil art deco woning verkopen

Stefan Vankerkhoven

De stad Brugge wil een art deco woning uit 1930 in de Julius en Maurits Sabbestraat verkopen voor 537.000 euro.

Op maandag 29 april moet de gemeenteraad zijn fiat geven over de openbare verkoop van de woning met royale art deco inkom, marmeren vloeren en wandbekleding. Brugge heeft dit huis enkele jaren geleden aangekocht om een gedeelte van de tuin toe te voegen aan het intieme stadspark “Hof De Jonghe en Hof Campers”, dat uitgeeft op de Langerei. Er kunnen ook gastenkamers ingericht worden, hotelfunctie en vakantiewoningen zijn uitgesloten gezien de hotelstop.

Expohal

Tijdens de gemeenteraad wil het stadsbestuur ook het dossier van de nieuwe expohal ter goedkeuring voorleggen: de stad bereikte een compromis met het Sint-Andreasinstituut voor een grondenruil met de voormalige kta-site in de Jacobinessenstraat. Met opleg van 3,75 miljoen euro wordt Brugge eigenaar van de Sint-Andreassite op de Garenmarkt, waar een publiek museumpark en een expohal voor het aanpalende Groeningemuseum zullen gerealiseerd worden.

Sociale woningen

Er komt eindelijk schot in het dossier van de herbestemming van de voormalige militaire kazerne in de Peterseliestraat: Vivendo zal er sociale woningen bouwen en er wordt tevens een publiek park aangelegd.

De oude gebouwen in het sportcomplex Tempelhof worden afgebroken en vervangen door een nieuw, duurzaam ‘Bijna Energie-Neutraal (BEN)’ jeugdcomplex. Dat kadert in de milieuambities van de stad Brugge, die haar eigen gebouwen het BEN’-statuut wil geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier