Brecht Vermeulen over de N-VA-lijstvorming: "Mijn ego speelt geen enkele rol"

29/12/17 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:05

Het politieke feit van het voorbije jaar is wel dat Brecht Vermeulen, in 2012 dé grote overwinnaar van de verkiezingen in Roeselare, volgend jaar geen lijsttrekker wordt voor N-VA en dus ook zijn burgemeestersambities opbergt. Een weloverwogen beslissing van hem zelf, zo blijkt, want hij zit momenteel gebeiteld in de nationale politiek en die weg wil hij nog wel even verder bewandelen. "Maar dat wil niet zeggen dat ik nooit burgemeester van Roeselare zal zijn", glimlacht hij. "Ja, ik wil dat de mensen zich mij later herinneren als iemand die iets verwezenlijkt heeft voor Roeselare, maar bij mij draait het helemaal niet om het persoonlijk ego."

"De beslissing om het lijsttrekkerschap door te geven is er niet gekomen van de ene dag op de andere", licht Brecht toe. "Het is een proces dat lang gerijpt is, vooral toen ik in de federale Kamer voorzitter was van de werkgroep politieke vernieuwing. In het kader van de scandalitissfeer moesten we daar een aantal punten naar voren brengen om het vertrouwen in de politiek en de politici te herstellen. En daar ging het uiteraard ook over de vraag: decumul of niet? Kan een parlementslid nog burgemeester of schepen zijn, of andere zaken erbij nemen? Met Bart De Wever als partijvoorzitter, burgemeester én parlementslid kunnen we wat dat betreft met de N-VA moeilijk zeggen dat we tegen een cumul zijn. Anderzijds ken ik op dit moment geen betere politicus dan Bart De Wever."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!