Brandweerkazerne en jeugdhuis worden geen architectonische pareltjes

Redactie KW

De nieuwe brandweerkazerne langs de Gentseweg in Sint-Eloois-Vijve wordt vermoedelijk geen architectonisch pareltje.

Dat blijkt uit een vraag die raadslid Mario Verhellen (SP.A) stelde op de gemeenteraad dinsdagavond. Daar werd de zoektocht naar een ontwerper voor de nieuwe kazerne goedgekeurd. “Gaan we voor een industrieel gebouw of voor een gebouw dat geïntegreerd is in de omgeving?”, vroeg raadslid Verhellen zich luidop af. “Het zou goed zijn moest het gebouw een architectonische eenheid vormen samen met de nieuwe, achterliggende woonwijk.”

Daar hoeft Verhellen volgens burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) niet te veel op te hopen. “Het gebouw is langs geen enkele kant echt zichtbaar. Extra middelen vrij maken om er een architectonisch pareltje van te maken, zou dus raar zijn”, zegt Vanryckeghem. “Maar het is een openbare procedure, architecten zijn dus vrij om het in te vullen zoals ze willen. En we zorgen er sowieso voor dat de kazerne mooi aansluit op de nieuwe woonwijk.” De nieuwe kazerne, met achterliggend een woonwijk voor jonge gezinnen, wordt gerealiseerd in de komende legislatuur.

Ook de nieuwbouw voor jeugdhuis Jakkedoe wordt geen architectonisch pareltje. Dat blijkt eveneens uit de gemeenteraad. Daar werd het ontwerp van architect Luc De Meulemeester goedgekeurd. De stad maakt zo’n 780.000 euro vrij voor de bouw. Er wordt gekozen voor een betonconstructie met een regiekamer, keuken, repetitielokalen, sanitair, bergingen en een aantal grotere ruimtes. De werken starten in september. (KVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier