Brandweer Fluvia heeft zorgen: "We hebben 65 beroeps nodig. We zijn nu met... 33"

13/10/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 12/10/17 om 13:43

De beroepsbrandweerlui van hulpverleningszone Fluvia trekken aan de alarmbel. "We zijn met veel te weinig en kunnen de veiligheid van de bevolking niet meer garanderen", stellen de vakbonden. "De vraag is daarom niet óf een interventie ooit slecht zal aflopen, wél wanneer." De zoneleiding laat intussen weten dat er in 2018 tien beroeps bijkomen.

De beroepsbrandweerlieden van Fluvia (Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wevelgem, Wielsbeke en Zwevegem) zijn al langer ongelukkig. Hun grote frustratie: ze stellen dat ze hun werk niet goed kunnen doen. "Twintig jaar geleden waren er in Kortrijk 56 beroeps actief", aldus de afgevaardigde voor de brandweer bij vakbond ACOD. "Er werd toen met een permanentiesysteem van 48 uur gewerkt. Per ploeg stonden er in Kortrijk altijd tien, twaalf beroeps klaar."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!