Blauwe zone in Koekelare wordt uitgebreid, CD&V stemt tegen

© Foto Coghe
Redactie KW

De gemeenteraad besliste om de blauwe zone met vijf extra parkeerplaatsen uit te breiden.

“De blauwe zone wordt met vijf extra parkeerplaatsen uitgebreid.”, aldus burgemeester Patrick Lansens (SP.A), “Die vijf extra plaatsen komen op het Fransmansplein. De uitbreiding komt er op vraag van een plaatselijke middenstander. Toen we blauwe zone invoerden op het Sint-Maartensplein was hij al vragende partij om de zone uit te breiden tot het Fransmansplein. Ik stelde toen voor om eerst de evaluatie van de pas ingevoerde blauwe zone af te wachten. De zone wordt nu uitgebreid zodat er voldoende parking vrij is om bewuste handelszaak te kunnen bezoeken.”

CD&V was evenwel geen voorstander van de maatregel. “Vijf parkeerplaatsen van een grote parking worden blauwe zone.”, stelt fractieleider Tom Pollentier, “Het wordt moeilijk voor de mensen om te weten waar de blauwe zone zich exact bevindt. Nu al is het niet altijd duidelijk waar blauwe zone geldt en waar niet. Dit maakt alles nog onduidelijker.”

“Ik vind uw opmerkingen onterecht.”, repliceerde burgemeester Lansens, “De vijf plaatsen sluiten aan op de bestaande blauwe zone in de Moerestraat en zullen ook gemarkeerd worden. Ik denk niet dat dit onduidelijker zal zijn.”

Ook oppositiepartij Open VLD zag geen graten in de maatregel. “De blauwe zone is belangrijk voor de handelszaken.”, meent fractieleider Frans Verhelst, “Anders parkeren mensen hun wagen de ganse dag op dezelfde plaats waardoor er geen parking is voor mensen die handelszaken willen bezoeken. De blauwe zone is zeer voordelig voor de middenstand.”

(BCH – Foto GC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier