Bezieler van G-voetbal kiest voor Kortrijkse CD&V 4.0

Dave Vanhoutte. © LOO
Redactie KW

Dave Vanhoutte uit Marke stelt zich in Kortrijk kandidaat voor CD&V 4.0, een samengaan van CD&V Kortrijk en burgerinitiatief Turbo Kortrijk.

Dave Vanhoutte (48) is bezieler van het G-voetbal in Vlaanderen. Vanuit zijn concrete ervaring bij zijn G-voetbalploeg in Marke en zijn steun aan vele nationale initiatieven wil Dave een meer systematische aanpak van de G-sport via de Kortrijkse sportclubs.

“In het voetbal, maar ook in andere sporttakken moet de toegankelijkheid voor iedereen verbeterd worden. Jongeren met een beperking kunnen zich bij uitstek via de sport verder ontwikkelen. Door mijn inzet voor het G-voetbal heb ik geleerd hoe het voor jongeren met een beperking een vreugde en een stimulans kan zijn om hen via de sportclubs een aangepast aanbod te bieden. Daar wil ik nu nog meer op inzetten, door bijvoorbeeld met stad Kortrijk in te staan voor versterking van de clubs en de infrastructuur.”

“Iedereen, maar zeker onze jongeren met een beperking, kunnen er maar voordeel bij hebben. De aandacht die CD&V 4.0, vanuit haar buurt- en mensbetrokkenheid, aan diversiteit en zorg besteedt, spreekt mij sterk aan”, besluit hij. (AXV)