Bevoegdheden Groene schepenen bekend in Harelbeke

Redactie KW

Tijs Naert (Groen) zal openbare werken, mobiliteit, natuur, energie en duurzaamheid opvolgen. David Vandekerckhove (Groen) volgt de bevoegdheden ruimtelijke ordening en wonen verder op en krijgt er jeugd bij. Over drie jaar krijgt Melissa Depraetere (SP.A) jeugd en zal David communicatie en inspraak behartigen.

Na de sterke verkiezingsuitslag van SP.A/Groen in Harelbeke werd duidelijk dat Alain Top burgemeester bleef, nu in een coalitie met CD&V. De SP.A/Groen fractie wordt de grootste in de gemeenteraad. Groen schrijft geschiedenis in West-Vlaanderen met 2 schepenen: David Vandekerckhove en Tijs Naert, een unicum voor de partij in de provincie.

Eerder raakte al bekend dat Dominique Windels voor SP.A de eerste 3 jaar sport, feestelijkheden, communicatie en participatie opneemt. Na deze 3 jaar vervolledigen sport en feestelijkheden het pakket van Melissa. Francis Pattyn (CD&V) wordt eerste schepen. Hij krijgt de bevoegdheden onderwijs, kunstonderwijs en cultuur. Kathleen Duchi (CD&V) wordt schepen van financiën, ondernemen, landbouw en kerkfabrieken. Lynn Callewaert (CD&V) wordt schepen van Sociale Zaken en bekleedt eveneens de functie van voorzitter van het Bijzonder comité van de Sociale Dienst en het Zorgbedrijf.

(PVH/LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier