Beverse partij plaatst foto van verkeerde Beveren op verkiezingsfolder

12/10/18 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:10

De nieuwe Beverse partij NGB heeft een verkiezingsfolder verspreid met een foto van de kerk van Beveren bij Roeselare. "Een spijtige vergissing", zegt lijsttrekker Nico Lauwaert. "Er was haast mee gemoeid en we hebben die folder tussen 2 en 3 's nachts gemaakt." De flyer werd verdeeld op 4.100 exemplaren.

Beverse partij plaatst foto van verkeerde Beveren op verkiezingsfolder

Bij de verkiezingen in Beveren komen zondag twee nieuwe partijen op: Beveren2020 en Nieuw Groot Beveren (NGB). Die laatste is verreweg het meest aanwezig in het straatbeeld, met aanhangwagens, affiches en folders. "In de laatste week voor de verkiezingen wilden we nog een extra duwtje geven, met een aparte folder voor de acht deelgemeenten", zegt Nico Lauwaert. "Op de voorkant wilden we voor elke deelgemeente een herkenbaar gebouw en daar is het fout gelopen. Voor Melsele hebben we per ongeluk de kerk van Beveren, de deelgemeente van Roeselare, gebruikt."

Ook met de folder voor deelgemeente Beveren werd een fout gemaakt. Daarop prijkt een foto van het kasteel Hof ter Saksen, dat eigenlijk in deelgemeente Haasdonk ligt. Lauwaert benadrukt dat het programma voor zijn partij belangrijker is dan de beeldvorming. "Bovendien ken ik elk monument van onze gemeente niet uit het hoofd", zegt de fietsenmaker.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!