Benedikt Vallaey nieuw in politiek en meteen schepen in Moorslede

09/02/19 om 10:00 - Bijgewerkt op 08/02/19 om 15:36

Elke gemeenteraadsverkiezing heeft zijn verrassingen. Benedikt Vallaey (56) is daar het perfecte voorbeeld van. Hij stond voor de allereerste keer op een lijst en werd meteen schepen. "Ik koos voor STERK omwille van die onafhankelijkheid", zegt Benedikt. Hij is voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst'. Zijn bevoegdheden als schepen zijn Zorg en Welzijn. Daartoe behoren ook seniorenbeleid, gehandicaptenbeleid, armoedebeleid, Noord-Zuid, gelijke kansenbeleid, werkgelegenheid, gezinsbeleid.

Benedikt Vallaey woont op de wijk Korenwind. Vanuit zijn living ziet hij de achterkant van zijn ouderlijk huis in de Roeselaarsestraat. "Mijn moeder Erna baatte vroeger in het centrum een kledingzaak uit", vertelt Benedikt. "Op mijn vijftiende zijn we verhuisd naar de Roeselaarsestraat en deed mijn moeder daar verder met haar kledingzaak. Mijn vader Leon was postbode in Moorslede. In 2013 is hij overleden. Jammer dat hij niet meer mocht meemaken dat ik schepen werd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!