Bekende Tieltenaars Hamdi Latifi en Bianca Wybo nieuw op lijst N-VA/Open VLD

01/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 31/05/18 om 11:01

Twee bekende gezichten uit Tielt zetten hun eerste stappen in de politiek: Hamdi Latifi (34) en Bianca Wybo (44) zullen in oktober op de kartellijst N-VA/Open VLD prijken. Allebei vinden ze dat dit kartel héél goed bezig is met Tielt een nieuwe dynamiek te bezorgen en dat die niet mag stilvallen. En alle twee zijn ze ook een grote believer van het project collegesite, dat volgens hen symbool staat voor die dynamiek.

Hamdi Latifi is een Kosovaar van afkomst. Maar zijn familie ontvluchtte in 1992 het land voor de oorlog, kwam in Tielt terecht en is hier gebleven. Hamdi, die toen 8 jaar was, liep school in Tielt, sloot zich aan bij de Chiro en engageerde zich in de stedelijke jeugdraad en het Jeugd Rode Kruis. Hij heeft ook een tijdlang een bekende horecazaak opengehouden op het Hulstplein, om daarna samen met zijn broers een transportfirma op te richten. "Een perfect voorbeeld van een geslaagde integratie", zegt Els De Rammelaere niet zonder trots over haar kandidaat van N-VA-signatuur.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!