Beheersplan voor Abdijhoeve in Oudenburg goedgekeurd

Redactie KW

De goedkeuring van het plan betekent dat nu ook voldaan is aan de noodzakelijke voorwaarde om de Abdijhoeve te mogen restaureren en daar subsidiedossiers voor in te dienen. In het plan werd voor het eerst werk gemaakt van een grondige geschiedkundige en bouwhistorische studie, een planning van aanpak voor onderhoud, restauratie en beheer op korte en lange termijn.

Aan het plan werd bijna twee jaar gewerkt door de administraties van Stad en OCMW, ontwerper Gino Debruyne & Architecten, architectenbureau Vermeersch, Belfius Projectmanagement en de intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst Polderrand. Daarnaast werkte ook het Vlaamse Agentschap Onroerend Erfgoed mee, om te komen tot een aanvaardbare visie voor de eeuwenoude beschermde site.

“Met het Agentschap Onroerend Erfgoed werd ook een akkoord bereikt rond de mogelijke uitbreiding van de site met een nieuw gemeentelijk administratief centrum, waar na de verkoop van het stadhuis en verspreide kantoren van stad en OCMW de nieuwe eengemaakte administratie van Stad en OCMW zouden kunnen huizen. Het beheersplan werd een gedegen plan dat, voor wie dat wil, een belangrijk en handig werkinstrument kan worden voor de toekomst van het hart van Oudenburg.

Het beheersplan omvat de Abdijhoeve en het Abtsgebouw en zouden dus het Huis van de Oudenburgenaar kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier