Bart Dochy wil dat nieuw supersnel fibernetwerk ook landelijke gebieden dekt

07/06/18 om 13:28 - Bijgewerkt om 13:42

Hij stelde hierover in het Vlaams Parlement een vraag aan minister Philippe Muyters (N-VA). Na de zomer zou de eerste kabel van dit nieuwe netwerk al in de grond moeten worden gestoken.

"Vandaag stellen we vast dat Vlaanderen op het vlak van een beperkte toegang tot het internet, met 30 megabits per seconde, nog altijd leider is in Europa", opende Bart Dochy (CD&V) zijn betoog. " Maar als we een hogere snelheid kiezen als criterium, bijvoorbeeld 100 megabits per seconde, dan tuimelen we op twee jaar tijd van de tweede naar de achtste plaats. Het is beangstigend dat Roemenië ons op dat vlak aan het voorbijsteken is. Het is in elk geval de betrachting van in Vlaanderen te komen tot een gebiedsdekkend netwerk. Er zijn diverse operatoren actief: Proximus is bezig een aantal stedelijke centra uit te rusten, Infrax is bezig met een aantal proefprojecten in de meer landelijke gebieden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!