Bart De Wever: "Brugge maakt een verwende indruk op mij"

11/01/18 om 18:05 - Bijgewerkt op 12/01/18 om 10:57

Zes weken lang trekt Krant van West-Vlaanderen naar de Wetstraat. We brengen telkens een partijvoorzitter samen met een West-Vlaams kopstuk van die partij voor een uitgebreid gesprek over de nationale én de lokale politiek, hun onderlinge band en hoe ze straks West-Vlaanderen willen veroveren. N-VA mag de spits afbijten met Pol Van Den Driessche en Bart De Wever.

Bart De Wever: "Brugge maakt een verwende indruk op mij"

Bart De Wever en Pol Van Den Driessche. © Davy Coghe

De N-VA'ers hebben het over de kansen van Pol Van Den Driessche bij de nakende gemeenteraadsverkiezingen, het opstappen van Ann Soete, het belang van de zeehaven én een voetbalstadion voor de stad. En ook over citymarketing. En in Brugge is er volgens het duo nog werk aan de winkel.

Bart De Wever: "Brugge maakt op mij soms een verwende indruk. Men lijkt te denken: de toeristen komen, de handel draait, het zal wel altijd zo zijn. Als stadsbestuur moet je een ecosysteem creëren voor dat nieuw ondernemerschap, anders ben je op termijn verloren en zal je op den duur op de tweede rang zitten. Dat is voor Brugge een gevaar."

Pol Van Den Driessche: "Kortrijk slaagt daar wel in. Daar zit veel meer ondernemersgeest. Zowel bij de vorige burgemeester Stefaan De Clerck als nu bij Vincent Van Quickenborne."

Lees het volledige dubbelinterview in KW of op www.kw.be/polvdd

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!