Barst tussen de meerderheidspartijen

04/05/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 11:19

De gemeenteraad van donderdag 26 april liep met een onverwachte wending af. Oppositiepartij U. lokte een stemming uit over de aanstellingsprocedure van een algemeen directeur voor de gemeente. Die komt er in de plaats van de gemeentesecretaris en de OCMW-secretaris. Meerderheidspartij N-VA deelde het standpunt van U. en stemde voor het eerst niet mee met CD&V.

In 2019 smelten de gemeente en het OCMW samen. Dat legt de Vlaamse overheid op. Dat wil zeggen dat er één financieel beheerder komt en één algemeen secretaris. Die laatste komt er in de plaats van de gemeente- en OCMW-secretaris. Oppositiepartij U. zette een bijkomend punt op de agenda van de gemeenteraad. "De procedure was niet duidelijk. Ofwel geeft men het ambt aan gemeentesecretaris Bruno Debrabandere, ofwel aan OCMW-secretaris Petra Moens, ofwel aan een derde. De procedure lag niet vast, dus dienden wij een agendapunt in om dat concreet te maken", zegt Jan De Potter (U.).
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!