Astrid Deceuninck is het 'wit konijn' bij CD&V Roeselare

25/05/18 om 08:15 - Bijgewerkt op 24/05/18 om 11:47

Vanuit het niets staat Astrid Deceuninck op de tweede plaats bij CD&V. Dat legt meteen flink wat druk op haar nog onervaren schouders, maar aan ambitie ontbreekt het de volbloed Roeselaarse niet. "Het gaat erg goed met onze stad, maar ik wil helpen om van Roeselare een nóg betere plek te maken."

Dat Astrid Deceuninck zich aan een politieke carrière waagt, is op zich niet zo vreemd. Ze is de schoonzus van het Kortrijkse CD&V-boegbeeld Roel Deseyn en Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere straks op de derde plaats bij CD&V Roeselare is haar neef. "Ik kom uit een echt CD&V-nest", zegt ze zelf. "Zes jaar geleden kreeg ik al de vraag om de partij te versterken, maar toen kon ik daar niet op ingaan. De combinatie met mijn gezin en onze drie kinderen, die toen nog een pak jonger waren, was onhaalbaar. Maar toen burgemeester Kris Declercq en schepen Nathalie Muylle me nu opnieuw vroegen om aan boord te stappen, heb ik geen seconde getwijfeld."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!