An Vanden Bussche, lijsttrekker Groen Tielt: "We laten ons niet meer ringeloren"

09/02/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 08/02/18 om 10:27

Niet Lut Dornez of Stefaan De Clercq, maar An Vanden Bussche (43) wordt als lijsttrekker van Groen in oktober uitgespeeld. "We laten ons geen tweede keer ringeloren door SP.A." Respect. Het is een woord dat An nastreeft in alles wat ze doet. "In elk engagement dat ik opneem, is respect aanwezig: voor de natuur, voor dieren, voor de medemens... Alles draait rond respect."

"De groene ideeën sluiten het langst bij mijn persoonlijk gedachtegoed aan", zegt de goedlachse en gedreven An Vanden Bussche, die niks gemeen heeft met het cliché van een saaie ambtenaar. De veertiger, die in 2003 in Tielt kwam wonen, gaat voor een weloverwogen aanpak, waarbij respect het belangrijkste fundament vormt. "Tijdens en kort na mijn studentenperiode werd ik mij van veel groene aspecten bewuster. Je hebt een job, je krijgt kinderen, je kijkt wat anders tegen het leven aan. Zeker in de richting gezinswetenschappen kwam die interesse nog meer aan de oppervlakte bovendrijven. De partij Groen sloot het best bij mijn ideeën aan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!